Spaarrente vanaf december weer positief

Wie een spaarrekening heeft bij de Rabobank, ING of ABN AMRO krijgt vanaf 1 december weer een klein beetje rente. Waarschijnlijk geldt dat ook voor klanten van SNS, ASN en RegioBank

Wit spaarvarken met ernaast oplopende stapels muntgeld met een plantje er boven op
Nieuws
Datum: 27-10-2022

De verhoging van de spaarrente volgt na de verhogingen van de depositorente die de Europese Centrale Bank (ECB) de afgelopen maanden heeft doorgevoerd. Eerder hebben grote banken hierop al gereageerd door de negatieve rente op grotere spaarbedragen terug te draaien.

Rabobank

De Rabobank was de eerste die de renteverhoging heeft aangekondigd. Klanten van de bank met een spaarrekening met variabele rente krijgen vanaf 1 december 0,25% rente over hun spaartegoed.

Voor de zogeheten RegenboogRekening gaat de rente zelfs omhoog naar 0,35 procent. Deze rekening is bedoeld om te sparen voor kinderen.

ING en ABN

Later maakten ook ING en ABN AMRO bekend vanaf 1 december weer rente te gaan uitkeren. Bij ING gaat het om 0,25% over de eerste € 10.000 en 0,15% over bedragen tussen de € 10.000 en € 1 miljoen. Bij ABN AMRO krijgen particuliere spaarders 0,25% rente over een saldo tot € 1 miljoen.

SNS, ASN en RegioBank

De Volksbank, het moederbedrijf van onder andere SNS, ASN en RegioBank, heeft nog geen rentestijging bekend gemaakt. De instelling geeft aan dat er meerdere factoren een rol spelen bij een verhoging en wil eerst haar eigen klanten en adviseurs informeren, schrijft de NOS.

Meer informatie

Heeft u nog een vraag over dit bericht of over andere geldzaken? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag